Jak platit v roce 2022 za elektriku minimálně o 50% méně?

e8eef4a7-b2fe-7d06-48b8-9c21502994f3 Jak platit v roce 2022 za elektriku minimálně o 50% méně? | borra.cz

Všichni vidíme že ceny energií neustále rostou a proto se dramaticky zvyšuje poptávka po možnostech, které umožňují úspory energií. V lisovnách plastů je podle našich zákazníků a podle měření nejefektivnějším řešením přechod na plně elektrické lisy. Hybridní lisy sice mají nižší spotřebu než plně hydraulické ale je to pořád jen kompromis který neřeší celý problém. 

Pouze plně elektrické lisy vám umožní zbavit se problémů spojených s olejovým hospodářstvím, ekologií, nižší opakovatelností, drahým provozem a hlavně vysokými náklady na elektrickou energii. 

 

Všechna tato tvrzení jsme schopni doložit měřením přímo na vašem lisu a případně zapůjčit plně elektrický lis pro zjištění reálných úspor při přechodu na plně elektrické lisy. Během 15 minut měření budete vědět jaká je návratnost.

 

Domluvte si schůzku.

Představíme vám všechny výhody elektrických vstřikovacích strojů TOYO.
Dozvíte se jak ušetřit minimálně 50% provozních nákladů oproti plně hydraulickým strojům.

Dalibor Štrop - 775 104 977

 

Jak to probíhá?

Na základě vašeho telefonického požadavku si domluvíme termín nezávazného měření spotřeby u vás ve firmě. Potřebujeme pouze součinnost s vaším elektrikářem který pomůže zapojit měřící přístroj. Měření je neinvazivní, tedy není nutné odpojovat žádné vodiče. Na každé fázi L1, L2 a L3 se měří napětí přímo na svorkovnici pomocí magnetických sond a proud pomocí proudových sond pracujících na principu Rogowského cívky (R-cívka) což je toroidní cívka z drátu používaná pro měření střídavého proudu v kabelu který cívkou prochází. 


 

Jak dlouho to bude trvat?

Pokud pravujete na směny a stroje vypínáte jen příležitostně stačí změřit jen odběr na kompletně ohřátém stroji v průběhu výroby po dobu 10-15 min. Pokud zapínáte stroje často je dobré změřit i spotřebu po doby ohřívání stroje (olej + komora) protože v tomto případě platíte za ohřev oleje a v průběhu výroby pak za jeho chlazení. Z naměřených hodnot je pak možné vypočítat kolik zplatíte jen za dobu kdy stroj nic nevyrábí. U plně elektrických lisů platíte jen za ohřev komory, která je navíc dokonale izolovaná takže energie potřebná k nahřátí je výrazně nižší díky minimálním ztrátám. V takovém případě měření bude probíhat po dobu dokud stroj neohlásí že je připraven k výrobě. V závislosti na velikosti stroje to může být od 30 min do 2 hodin. 

 

Jaký bude výsledek měření?

Vyhotovíme měřící protokol. Na základě naměřených hodnot a informací o cyklu spočítámě průměrnou spotřebu na kg materiálu a porovnáme ji s průměrnou spotřebou strojů TOYO, která se konzervativně pohybuje kolem 0,25 kW/kg. (vycházíme z desítek měření spotřeby na našich strojích od 50 tun do 1300 tun). Modelový příklad viz níže. Měření probíhalo na plně hydraulickém stroji bez frekvenčního měniče. Výsledná úspora je kalkulována při ceně 3 kč za kW a při vytíženosti stroje cca 220 dnů/rok.

 

 

Hydraulický lis 220 tun

 

TOYO

Naměřená spotřeba

16,3

kW/h

 

Výlisek

74,0

gramů

 

Počet kavit

1

kavit

 

Cyklus

24,0

s

 

Spotřeba materiálu

62

tun/rok

 

Cena el. energie

3,00

kč/kW

 

Výrobní kapacita

150,00

ks/h

 

Spotřeba materiálu

11,10

kg/h

 

Vytíženost stroje

223

dnů/rok

 

Spotřeba

1,47

kWh/kg

0,25

Roční spotřeba

91 073

kW

15 500

Roční náklady na el. energii

273 219

46 500

     

Spotřeba stroje TOYO nižší o

-83 %

Roční úspora se se strojem TOYO

226 719 Kč

 

K nákladům na provoz hydraulických nebo hybridních strojů je nutné zahrnout náklady na nákup, chlazení, čištění a ekologickou likvidaci oleje. Náklady na náhradní díly s předepsanou dobou výměny jako hadice, těsnění atd. 
Náklady na chlazení stroje, vyšší zmetkovitost a dále také náklady na servis, které jsou u strojů TOYO zanedbatelné.

Chcete víc informací? Pošlete nám vaše kontakty a my vám zavoláme.

Vaše osobní údaje (e-mail, jméno a telefon) budeme (Borra s.r.o.) zpracovávat pouze za účelem vyřízení vašeho požadavku na získání více informcí o našich produktech a službách v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odeslání emailu na borra@borra.cz nebo v případě že se přihlásite k odběru novinek, kliknutím na odhlašovací odkaz v každém emailu.

 

Vaše osobní údaje (e-mail, jméno a telefon) budeme (Borra s.r.o.) zpracovávat pouze za účelem vyřízení vašeho požadavku na získání více informcí o našich produktech a službách v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odeslání emailu na borra@borra.cz nebo v případě že se přihlásite k odběru novinek, kliknutím na odhlašovací odkaz v každém emailu.

 

Rychlý kontakt

Pro kalkulaci náhradních dílů vyplňte poptávkový formulář:

Šneky - komory - špičky

Topné pásy a tělesa

Tomáš Holík
technik, konzultant
+420 777 320 261
holik@borra.cz

 

Odběr novinek

Vaše osobní údaje (e-mail, jméno) budeme (Borra s.r.o.) zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů (maximálě 1x za měsíc) se zajímavým obsahem z oblasti vstřikování plastů a s aktuálními skladovými zásobami v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

 

Výhradní zastoupení

Společnost Borra s. r. o. je výhradním distributorem plně elektrických vstřikvacích lisů TOYO a Automatizace Campetella na ůzemí České Republiky a Slovenska. 

TOYO EUROPE

Elektrické vstřikovací lisy TOYO

logo campetella

Automatizace Campetella